perjantai 23. syyskuuta 2016

Pyöreää ja värikästä keittiössä

Tämä on ensimmäinen kotimme, jossa on erillinen keittiö. Keittiön olisi voinut integroida olohuoneeseen osittain, mutta olisi samalla vienyt televisioseinän, eli ei mennyt minulla edes harkintaan. Kahden hengen kompakti keittiö, jossa mahtuu hyvin toimimaan. Keittiössä oli alunperin hyväkuntoiset vaniljan- ja kirsikanväriset kaapistot, samaa mallia oli seinävitriinikaapisto, joka oli miehen suosikki. No, aika pian se siitä lähti, sen jälkeen vaihtui koko kaappisysteemi. Kaapistojen rungot jäivät, mutta muuten kaikki meni uusiksi .Lattia oli, anteeksi vain, ytelää, kirsikanpunaista laminaatia, joka vaihtui harmaaseen vinyylikorkkiin, onkin tosi miellyttävä jalalle. Maalasin koko asunnon katot ja seinät, tämä seinä sai sentään pintaansa tapetin.

Tämä jakkara on todella tärkeässä roolissa, kun minun tarvitsee kurkotella, eikä niin kovin korkeallekaan.
Keltainen on suosikkivärini pieninä annoksina sisustuksessa keväästä syksyyn.

Tämä Marimekon Punapippuri-kuosinen pöytäliina odottaa lyhennystä, nyt vaan mallailuvaiheessa.
Olin huippuiloinen, kun löysin sen äskettäin kaveriksi Mustapippuri-verhoille. 
Mustapippuri-verhot puolestaan ovat lähes 15 vuotta vanhat, tänne kuin tehdyt. Olen aina pitänyt tästä kuosista, Punapippuri, Mustapippuri ja Pippurikerä, kaikki ovat kivoja. Taitaa olla pyöreäkausi nytkin menossa.

Tämä vaaka löysi tiensä heinäkuussa meille, tarpeeksi pieni, vanha ja ei kuitenkaan liian krumeluuri.
Lasipullot ovat kirpparihankintoja, isot lasipurkit ovat varsinainen löytö taloyhtiön lasiroskista.
Hylly on tehty todella vanhasta viljalaarin lankusta, jonka ostin mökkimatkan varrelta maalaistalosta.
Maljakko on Tapio Wirkkalan tuotantoa, löysin sen kirpputorilta edulliseen hintaan kaveriksi isommalle samanlaiselle.
Minulla on ollut kotoa saamani Raija Uosikkisen koristelema paistivati liian vähällä tarjoilukäytöllä, nyt se sai arvoisensa paikan seinältä. Se on oikea hyväntuulen astia minulle.



Ihmiset keräilevät monenlaisia asioita, minun yksi heikko kohtani ovat lautasliinat! Niitä eksyy ostoskoriin aika usein, ovat niin kauniita ja ainahan niille on käyttöä. Kahvipaketteja en vierailulle mennessäni koskaan vie, lautasliinapaketti sensijaan sopii tuliaisen kylkiäiseksi hyvin, ystäväni kyllä tietävät. Ja nykyään jopa raaskin niitä ottaa käyttöönkin.

                                                                  Köökkiterveisin Heljä