tiistai 25. lokakuuta 2016

Keltaista siellä, keltaista täällä

Keltainen väri sisustuksessa pieninä annoksina on ollut lempparini jo pitkään niin astioissa, koriste-esineissä kuin tekstiileissäkin. Nämä lasiset sitruunat ovat seikkailleet vuosia  monissa asetelmissa ja kulhoissa. Ne ovat niin raikkaat, joskin todella painavat ja pyörähtävät helposti. Rouheaa harmaata vasten värit tulevat hyvin esiin. 
Tämä tarjotinihanuus oli pakko-ostos loppukesällä Iittalan myymälästä, kaksi lempijuttua yhdessä, keltainen väri ja pallokuosit, jess. Siitä tuli oiva "pikkuliina" ja alusta asetelmille olohuoneen uudelle pyöreälle pöydälle.



 Lapsuudenkodissani oli paljon kirjoja, joista meillekin kulkeutui jonkin verran. Vuosien varrella olen niitä hukannut paljon pois tilanpuutteen ja kirjahyllyttömyyden vuoksi. Varastossa on vielä jokunen kirjalaatikko, mutta nämä keltaiset kirjat olen halunnut pitää esillä. Ne ovat vitriinikaapin päällä vanhassa pienessä matkalaukussa vielä, pian siirtyvät hetkeksi pois talven tieltä.
Nämä Nanny Stillin Grapponiat ja Aurinkopullo kuuluvat vakikalustoon. Sain kesällä kuulla, että tuon keltaisen värin tekemiseen on käytetty uraania, hui! Mutta kauniisti säteilevät meilläkin.


Tämä Arabian maljakko on myös yksi suosikeistani kesäaikaan.
Tämän pienen kermakon löysin kirpputorilta kaveriksi siniselle kaaatimelle, joka löytyi mökiltä. Aluksi kaadin oli minulle vain sininen Arabian kannu, joskin kiva sellainen, mutta sitten selvisi, että se on Michael Schilkinin alkuperäinen kaadin. Sekään ei vielä tehnyt vaikutusta, mutta kun muutama vuosi sitten Arabian tehtaan seinän sisältä löytyi "kätkö", jossa oli mm. tämän kannun muotit ja kannu otettiin uudelleen tuotantoon, siitä tuli aarre minulle. Keltainen kermakko on myös alkuperäistä tuotantoa ja se oli pakko ostaa.
             
          Keltaisin terveisin Heljä