tiistai 25. lokakuuta 2016

Puuhastelua & Marimekkoilua & uusi asukas

Viikonloppu olikin oikein mainio aika puuhastelulle. Perjantaina olimme mökkikyläilyllä, lauantaina aamulla suuntasimme mökille tekemään viiimeisiä pihatöitä. Mies olisi ollut innostunut olemaan siellä yötä, mutta minua ei napannut ollenkaan purkaa talvikuntoon laitettuja tavaroita. Siispä ajelimme kotiin, jossa minua odotti monta tekemätöntä pikkuhommaa. 
Tosin pikkuhommaksi ei tätä tuolinpäällisten vaihtoa voi sanoa, niittejä oli miljoona ja ne olivat niin ohuita, että katkesivat kesken irroituksen. Olen vuosien varrella päällystänyt moniakin tuoleja, mutta tätä ei nyt voinut sanoa lempparipuuhaksi.  Piikki ja pihdit olivat pääosassa kun niittejä irroittelin.

Vanha, vaalea päällinen sai väistyä tummanharmaan kankaan tieltä, nyt tein keittiön kolme tuolia ensiksi, joskus myöhemmin urakoin neljä muuta tuolia. Itse nitominen oli nopeaa ja helppoa, joskin kankaan paksuus toi omat haasteensa. 

Kaivoin ompelukoneen pitkästä aikaa esiin ja sain tehtyä monia korjailuja ja ompeluja, jotka ovat odottaneet vuoroaan aika pitkään. Löysin keittiön Mustapippuri-verhojen kangasta sen verran, että sain ommeltua yhden tyynyn. Lyhennetystä Punapippuri-pöytäliinasta jäi sopiva kaistale pitkulaiseen tyynyyn ja raidalliset tyynyt, niinikään Marimekon, toin mökiltä talveksi kotiin. 

Eilen toimme kotiin uuden asukkaan, nimeltään Draceana Marginata, jonka vieralu jää todennäköisesti melko lyhyeksi, jos vanhat merkit yhtään pitävät paikkansa. Viherkasvit kun eivät liiemmin täällä viihdy, liian lämmintä ja huono kastelu, mutta yritetään.
                                                     Puuhasteluterveisin Heljä