lauantai 5. marraskuuta 2016

Pientä päivitystä olohuoneeseen


Olohuone muuntui talvisempaan sävyyn kesän keltaisen värin jälkeen. Tyynyt nappasin Finlaysonin pop up- myymälästä Iittalasta jo aiemmin syksyllä täysin epävarmana niiden sijoituspaikasta, mutta ne olivatkin lähtökohtana muutokselle.
Hankin keltaisen Iittalan tarjottimen tilalle punertavan tarjottimen, joka aiheutti miehessä pientä ihmetystä. Sohvalla istuessaan oli hetken miettiväisen näköinen, sitten pohti, että muuttaako valo todella keltaisen noin punertavaksi. Jälleen kerran todistus miesten huonosta havainnointikyvystä sisustusrintamalla. 

Seuraava ongelma olikin mikä taulu sopisi seinään, edellisessä taulussa oli hiukan keltaista ja se ei oikein näyttänyt hyvältä. Kysäisin sopivassa seurassa tauluasiaa ja ratkaisuhan löytyi hyvinkin läheltä. Miehen kummipoika näet maalaa tauluja ja sopiva taulu löytyikin hänen vanhemmiltaan sopuhintaan ja on juuri meidän makuumme. Taulun sijoittelun määräsi kiinteä taulukoukku, joka mielestäni on ehkä hieman liian korkealla, mutta näin se nyt on. 
Maalaisromanttinen jalkalamppu vaihtui modernimpaan, pientä tyylinmuutosta siinäkin. Matto on vanhasta kodista.

Onnistunein asia olohuoneessa on mielestäni tämä seinä, ei sillä että iso televisio olisi niin kaunis sisustusselementti, mutta se jotenkin hukkuu seinään, kun alapuolella on kauniita asioita. Seinä on Effex Keloa, seinä koolattiin  ja sen taakse jäivät johdot hyvin piiloon. Vanha penkki on aarre mökiltä, se sai pintaansa vahan, jotta on helpompi pyyhkiä pölystä. Block- valaisimen paikkaa ei tarvinnut kauan miettiä, betonipäärynässä on jotakin kivaa rouheutta. Sisustuslehdet saivat paikan vanhasta puulaatikosta.



Ylipitkät, ryppyiset pellavaverhot ovat minun juttuni, niitä onkin useammassa ikkunassa. Tämän asunnon seinien väritykseen vaikutti eniten ikkunapuitteiden ruma ruskea väri. Ensin olin varma, että haluan maalata ne heti valkoisiksi, mutta jotenkin urakka tuntui ja tuntuu edelleen turhan isolta, kuusi maalattavaa puolta per ikkuna ja parvekeen ovien maalaus pälle, ei kiitos (tai eihän sitä koskaan tiedä). Edessä on kuitenkin ikkunaremontti muutaman vuoden kuluttua ja silmä on tottunut tähänkin asiaan jonkin verran.
                                                 Lauantaiterveisin Heljä