sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Keväänkeltaista

Niin se tamikuukin vaihtui pikapikaa helmikuuhun. Jos aika menee samaa vauhtia, pian on minun niin kovin odottama kevät jo ovella. No onhan tässä talvenselkää vielä reilusti ja talviliikkujia ajatellen saa vielä mieluusti ollakin.

Jos ulkona ei vielä niin keväiseltä näytäkään, meille kevät tupsahti sisälle kokonaan viikonloppuna. Roosa ja liila saivat väistyä pirteän keltaisen tieltä. Olen antanut itselleni luvan ostaa joka viikonlopuksi uusia kukkia, nyt ne ovat enimmäkseen olleet erivärisiä tulppaaneja, lempikukkiani. Nekin ovat osaltaan tuoneet kevättä mieleen.
Keltaiset tutut pellavatyynyt saivat kaverikseen salmiakkikuvioiset tyynyt, joiden kankaan ostin jo pari vuotta sitten tätä tarkoitusta varten, mutta ompelu jäi ja unohdin koko kankaan. Nyt sitten ilokseni löysin sen. Putkityynyn virkkasin ohuesta trikookuteesta selkätyynyksi nojatuoliin jo aiemmin.
Olohuoneemme koki myös pienen muutoksen. Kun otin sohvan yläpuolella olevan punertavan taulun pois seinältä vaihtaakseni sen vaaleampaan, tyhjä seinä antoikin idean aivan johonkin muuhun. Vaaleampi taulu sai uuden paikan makuuhuoneesta ja sen paikalle laitettiin valokuvahylly. Täällä on aika vähän pintoja, joihin voi laittaa esille pikkutavaroita, nyt sekin tuli ratkaistua. Sitä on helppo somistaa mieleisekseen eri tunnelmien ja vuodenaikojen mukaan. 



Vitriinikaapin päällä olleet valopallot menivät laatikkoon ja matkalaukku matkasi keltaisine kirjoineen ylös.
Koti tuntuu nyt paljon valoisammalta ja todellakin keväisemmältä. Värillä on siis väliä, sisustuksessakin, eikö totta.
Keltaisin tervisin Heljä

Ei kommentteja: